радвам се на хубавата си кола,но имам един проблем който доста ме дразни напоследак.колата когато е запаля сутрин или през деня когато е изтинала при запалване колата не работи в обороти,просто няма никва мощ,при натискане на педала за газ колата не тръгва а едвам едвам се движи.когато е загряла няма никви проблеми....моля някой ако е имал подобен проблем и е разбрал какво му е да ми помогни.ходил съм по сервизи 3-4 всеки ми казва ланда сонда 3 пъти вече е сменям уж едната била фалсшива после другата,сменяхами дебитомера и накрая никав ефект.
Известие
Collapse
No announcement yet.
моля за помощ....проблем при запалване
Collapse
X
-
моля за помощ....проблем при запалване
радвам се на хубавата си кола,но имам един проблем който доста ме дразни напоследак.колата когато е запаля сутрин или през деня когато е изтинала при запалване колата не работи в обороти,просто няма никва мощ,при натискане на педала за газ колата не тръгва а едвам едвам се движи.когато е загряла няма никви проблеми....моля някой ако е имал подобен проблем и е разбрал какво му е да ми помогни.ходил съм по сервизи 3-4 всеки ми казва ланда сонда 3 пъти вече е сменям уж едната била фалсшива после другата,сменяхами дебитомера и накрая никав ефект.reshih i az da stana fen na alfa kupih se edna ne losha alficka,i sam na mnenie che sa dobri avtomobili makar che predi imah predubejdenie kam markata ,no sega sam na drugo mnenie
-
A вариатор?Попринцип ако е така трака катр трактор и няма мощност в ниските обороти(до 3000).Провери си свещите дали са за смяна.Ходи на диагностика да проследиш нормално ли ти работят всички уреди по ДВГто.Незная колега но трябва да тръгнеш от някъде и това някъде най-добре да е от диагностиката,проверка на свещи,вариатор(има доста изписано по темата) но малко ме съмнява че може да е последното.настояща - BMW 3er
ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005
Comment
-
A вариатор?Попринцип ако е така трака катр трактор и няма мощност в ниските обороти(до 3000).Провери си свещите дали са за смяна.Ходи на диагностика да проследиш нормално ли ти работят всички уреди по ДВГто.Незная колега но трябва да тръгнеш от някъде и това някъде най-добре да е от диагностиката,проверка на свещи,вариатор(има доста изписано по темата) но малко ме съмнява че може да е последното.настояща - BMW 3er
ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005
Comment
-
Що не си замериш датчика за температурата на двигателя дали дава коректни стойности на студено може от това да е. Бях пуснал една тема в Общ технически раздел за принцип на действие на bosch motronik 1.5.5 там ги и ма стойностите при различните температури156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Що не си замериш датчика за температурата на двигателя дали дава коректни стойности на студено може от това да е. Бях пуснал една тема в Общ технически раздел за принцип на действие на bosch motronik 1.5.5 там ги и ма стойностите при различните температури156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Ако става въпрос за проблемно първо палене и от второто работи нормално при мен се появи след като чистих дросела.
Не знам дали има връзка но преди няколко дни си сложих спортен филтър и от тогава пали перфектно.Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Ако става въпрос за проблемно първо палене и от второто работи нормално при мен се появи след като чистих дросела.
Не знам дали има връзка но преди няколко дни си сложих спортен филтър и от тогава пали перфектно.Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Колеги здравейте абе аз чета из форума и се чудя не може толкова много Алфи да имат един и същи проблем
Аз имам абсолютно същят проблем и като чета из форума стигам до извода, че този проблем може да е от много причини: датчик, дебитомер,МПХ,дросел клапа, вариатор и т.н.То като сметне човек това си е сериозна инвестиция иначе колата е прекрасна, дизайн, ускорение, интериор
Искам да Ви попитам това някакъв фабричен проблем ли е на модела, при следващият клас има ли го този проблем?
Щото аз навремето ( преди около 7 години ) имах Алфа 33 1,5 боксер и да Ви кажа честно че за 4 години експлотация не съм пипнал нищо ама нищичко, тази за 8 месеца бая инвестирах и като гледам още ще има
Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
VW Passat 1.8, 1991
Seat Leon 1.4, 2007
Comment
-
Колеги здравейте абе аз чета из форума и се чудя не може толкова много Алфи да имат един и същи проблем
Аз имам абсолютно същят проблем и като чета из форума стигам до извода, че този проблем може да е от много причини: датчик, дебитомер,МПХ,дросел клапа, вариатор и т.н.То като сметне човек това си е сериозна инвестиция иначе колата е прекрасна, дизайн, ускорение, интериор
Искам да Ви попитам това някакъв фабричен проблем ли е на модела, при следващият клас има ли го този проблем?
Щото аз навремето ( преди около 7 години ) имах Алфа 33 1,5 боксер и да Ви кажа честно че за 4 години експлотация не съм пипнал нищо ама нищичко, тази за 8 месеца бая инвестирах и като гледам още ще има
Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
VW Passat 1.8, 1991
Seat Leon 1.4, 2007
Comment
-
по принцип липсата на мощност когато е студена е заложено в компютъра на колата. Колкото и да я напъвате не върви. Има много изписано по темата...ето пак:Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
Comment