Известие

Collapse
No announcement yet.

моля за помощ....проблем при запалване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• моля за помощ....проблем при запалване

радвам се на хубавата си кола,но имам един проблем който доста ме дразни напоследак.колата когато е запаля сутрин или през деня когато е изтинала при запалване колата не работи в обороти,просто няма никва мощ,при натискане на педала за газ колата не тръгва а едвам едвам се движи.когато е загряла няма никви проблеми....моля някой ако е имал подобен проблем и е разбрал какво му е да ми помогни.ходил съм по сервизи 3-4 всеки ми казва ланда сонда 3 пъти вече е сменям уж едната била фалсшива после другата,сменяхами дебитомера и накрая никав ефект.
    reshih i az da stana fen na alfa kupih se edna ne losha alficka,i sam na mnenie che sa dobri avtomobili makar che predi imah predubejdenie kam markata ,no sega sam na drugo mnenie

моля за помощ....проблем при запалване

радвам се на хубавата си кола,но имам един проблем който доста ме дразни напоследак.колата когато е запаля сутрин или през деня когато е изтинала при запалване колата не работи в обороти,просто няма никва мощ,при натискане на педала за газ колата не тръгва а едвам едвам се движи.когато е загряла няма никви проблеми....моля някой ако е имал подобен проблем и е разбрал какво му е да ми помогни.ходил съм по сервизи 3-4 всеки ми казва ланда сонда 3 пъти вече е сменям уж едната била фалсшива после другата,сменяхами дебитомера и накрая никав ефект.
    reshih i az da stana fen na alfa kupih se edna ne losha alficka,i sam na mnenie che sa dobri avtomobili makar che predi imah predubejdenie kam markata ,no sega sam na drugo mnenie

Comment

A вариатор?Попринцип ако е така трака катр трактор и няма мощност в ниските обороти(до 3000).Провери си свещите дали са за смяна.Ходи на диагностика да проследиш нормално ли ти работят всички уреди по ДВГто.Незная колега но трябва да тръгнеш от някъде и това някъде най-добре да е от диагностиката,проверка на свещи,вариатор(има доста изписано по темата) но малко ме съмнява че може да е последното.
      настояща - BMW 3er
      ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
      ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

A вариатор?Попринцип ако е така трака катр трактор и няма мощност в ниските обороти(до 3000).Провери си свещите дали са за смяна.Ходи на диагностика да проследиш нормално ли ти работят всички уреди по ДВГто.Незная колега но трябва да тръгнеш от някъде и това някъде най-добре да е от диагностиката,проверка на свещи,вариатор(има доста изписано по темата) но малко ме съмнява че може да е последното.
        настояща - BMW 3er
        ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
        ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Що не си замериш датчика за температурата на двигателя дали дава коректни стойности на студено може от това да е. Бях пуснал една тема в Общ технически раздел за принцип на действие на bosch motronik 1.5.5 там ги и ма стойностите при различните температури
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Що не си замериш датчика за температурата на двигателя дали дава коректни стойности на студено може от това да е. Бях пуснал една тема в Общ технически раздел за принцип на действие на bosch motronik 1.5.5 там ги и ма стойностите при различните температури
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Ако става въпрос за проблемно първо палене и от второто работи нормално при мен се появи след като чистих дросела.
              Не знам дали има връзка но преди няколко дни си сложих спортен филтър и от тогава пали перфектно.
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ако става въпрос за проблемно първо палене и от второто работи нормално при мен се появи след като чистих дросела.
                Не знам дали има връзка но преди няколко дни си сложих спортен филтър и от тогава пали перфектно.
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Изчисти си дюзите на ултразвук.
                  97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Изчисти си дюзите на ултразвук.

Comment

Колеги здравейте абе аз чета из форума и се чудя не може толкова много Алфи да имат един и същи проблем
                      Аз имам абсолютно същят проблем и като чета из форума стигам до извода, че този проблем може да е от много причини: датчик, дебитомер,МПХ,дросел клапа, вариатор и т.н.То като сметне човек това си е сериозна инвестиция иначе колата е прекрасна, дизайн, ускорение, интериор
                      Искам да Ви попитам това някакъв фабричен проблем ли е на модела, при следващият клас има ли го този проблем?
                      Щото аз навремето ( преди около 7 години ) имах Алфа 33 1,5 боксер и да Ви кажа честно че за 4 години експлотация не съм пипнал нищо ама нищичко , тази за 8 месеца бая инвестирах и като гледам още ще има
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
                      VW Passat 1.8, 1991
                      Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Колеги здравейте абе аз чета из форума и се чудя не може толкова много Алфи да имат един и същи проблем
                        Аз имам абсолютно същят проблем и като чета из форума стигам до извода, че този проблем може да е от много причини: датчик, дебитомер,МПХ,дросел клапа, вариатор и т.н.То като сметне човек това си е сериозна инвестиция иначе колата е прекрасна, дизайн, ускорение, интериор
                        Искам да Ви попитам това някакъв фабричен проблем ли е на модела, при следващият клас има ли го този проблем?
                        Щото аз навремето ( преди около 7 години ) имах Алфа 33 1,5 боксер и да Ви кажа честно че за 4 години експлотация не съм пипнал нищо ама нищичко , тази за 8 месеца бая инвестирах и като гледам още ще има
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
                        VW Passat 1.8, 1991
                        Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982
                          ....., тази за 8 месеца бая инвестирах и като гледам още ще има
                          От неточното диагностициране ще плащате то е ясно....

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982
                            ....., тази за 8 месеца бая инвестирах и като гледам още ще има
                            От неточното диагностициране ще плащате то е ясно....

Comment

по принцип липсата на мощност когато е студена е заложено в компютъра на колата. Колкото и да я напъвате не върви. Има много изписано по темата...ето пак:
                              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                              Lancia Ypsilon '02

Comment

Working...
                              X